Kaart Vind een kliniek Zoeken

Huidverbetering binnen handbereik met fillers

Wat is huidverbetering?

Een strakke, egale huid zonder rimpels en plooien is vanzelfsprekend als je jong bent. Op een gegeven moment kijk je in de spiegel en zie je de eerste fijne lijntjes en rimpels verschijnen. Je huid veroudert, al voel jij je nog niet anders. Om je gevoel en je uiterlijk weer met elkaar in evenwicht te brengen, is huidverjonging mogelijk. Verjongen van de huid is zogezegd huidverbetering. Wat je dan doet, is het verminderen van de verschillende tekenen van het ouder worden. Er zijn diverse mogelijkheden om huidverbetering te bereiken. 

Je huid veroudert

Een jong gezicht heeft een duidelijke vorm en strakke contouren. Maar in de loop der tijd verliest je huid vocht en elasticiteit. De huid wordt droger en het proces van celvernieuwing gaat trager. Dit proces start ongeveer vanaf je 20e levensjaar, maar gaat heel langzaam. Daarnaast neemt het volume in je gezicht af, zodat je huid minder goed wordt ondersteund. Je huid verslapt, je gaat fijne lijntjes en rimpels zien. Dit verouderingsproces verloopt bij iedereen anders. Sommige mensen krijgen pas heel laat rimpels, anderen ontdekken veel vroeger dat hun huid minder stevig wordt en kwaliteit verliest.

Eerste stap naar huidverbetering

Door een gezonde levensstijl en de juiste eetgewoonten kun je de schade die aan je huid wordt toegebracht aanzienlijk beperken. Met deze voorzorgsmaatregelen kun je een jonge uitstraling met een elastische, gladde huid langer behouden.

  • gebruik van een vochtregulerende gezichtsverzorgende crème, optimaal met UV-bescherming 
  • gebruik zonnebescherming 
  • rook niet 
  • eet voldoende verse groenten en fruit, vermijd teveel vet en suiker 
  • drink voldoende water

 

 

Is huidverjonging iets voor mij?

Uiteindelijk gaat het huidverouderingsproces altijd door. Je kunt het proces wel vertragen door een behandeling, bijvoorbeeld met fillers of een apparaat dat werkt met ultrasoundenergie. Omdat ieder mens anders is en elke huid iets anders nodig heeft, maakt de arts altijd een behandelplan op maat om het beste resultaat van huidverjonging te bereiken. Behoud de sterke kanten van je uiterlijk en krijg je jonge uitstraling terug.